C Class IP ve SEO’ya Etkisi

C class IP adreslerini SEO uzmanlarının en çok sevdiği ve en çok işinize yaracak olan IP sınıfı c class olanlardır. C class IP’ler öncelikle ucuzdur ve a-b class IP’lere göre çok daha kolay bulunur. C class IP’ler Arama motoru optimizasyonu konusunda çok işinize yarar. Özellikle link döngüsü kurmak isterseniz wordpress, tumblr ve benzeri bloglardan sonra en çok işinize yaracak olanlar c class IP hosting’e sahip web siteleridir. Bunun nedeni ise sitenizin barındığı hostingle alakalıdır.

C Sınıfı IP

SEO’ya Etkisi Yüksektir.

Backlink mantığı nedir?

Sitenize diğer sitelerin referans olması ya da diğer sitelerin bazı içeriklerinde sitenizi kaynak göstererek alıntı yapmasıdır. Bu sayede arama motorlarına içinde bulunduğunuz sektörde bir ağırlığınızın olduğu izlenimi verilir. Lâkin artık arama motoru algoritmaları çok gelişti. Eskiden aynı hosting de 4-5 adet web sitesi açabilir ve bu web siteleriyle ana siteni besleyebilirdin. Ama artık aynı IP üzerinde barınan sitelerin birbirine verdiği linkleri backlink olarak görmüyor arama motorları. Görmediği gibi bir çok cezalara da sebep olursunuz. Uzun vadeli işlemler yaparken farklı c class IP sahip ama aynı sunucuda bulunan siteleri de artık Google’nin algoritması fark etmektedir.  Bu yüzden bir seo uzmanı olarak bunu da tavsiye etmiyorum. Bunun yerine farklı IP’ler ve farklı sunucu lokasyonlarından yapacağınız bir döngü oluşturursanız eğer, uzun vadede çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Bu arada bu durum halen geçerliliğini koruyor. Şöyle söyleyelim işinize yarar ama çok fazla yapmamak kaydıysa aynı sunucuda 1 site yaparsanız sorun yok 1’in katlarına geçtiğinizde işte o zaman doğal bir link döngüsünden çıkmış olursunuz. 

C Class IP ve Önem Sıralaması

Yani sizin apartmanda oturan komşunuzun sizi tanıması, sizin sektörünüzde öncü olduğunuz anlamına gelmiyor. Ama başka ilçeden biri sizi tanır ve sizin paylaşımlarınızdan alıntı yaparsa o zaman sektörünüzün öncü ve tanınan adamı olduğunuz izlenimini verebilirsiniz. İşte c lass IP’li hostinglerde tam bunu yapıyor. Her web sitesini farklı IP’de barındırıyor ve siteler arasında gözüken hiçbir bağ kalmıyor ortada. Bu sayede web siteleriniz arasında backlink alış verişi yapabiliyorsunuz. Bu işleme dikkat edin, yukarıda size bahsettiğim durumları da göz önünde bulundurun. Eski zamanlarda yani 1-2 yıl önce bu da işe yarıyordu ama 2019 itibariyle çokta etkisi kalmadı bilginiz olsun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir Cevap Yazın