Google Panda Algoritması

Google panda algoritması, Google Caffeine’den sonra arama sonuçlarının kalitesini daha da arttırmak amacıyla Google Panda Update ile algoritmasında bir önemli geliştirmeye daha gitmiş oldu. Uygulamanın ilk neticeleri google.com üzerinde alındı ve sonuçta ortalama %11 civarında site bundan olumsuz olarak etkilenmiş durumda.

Google Panda Algoritması

Google Panda Algoritması

Peki, Google’ın çok önem verdiği ve 2012 sonu itibarı ile 23 kez güncellenen Panda algoritması arama sonuçlarının kalitesi arttırmak için ne yapıyor? Kısaca, ziyaretçi trafiğini arttırmak ve arama motorunda daha üst sıralara çıkabilmek amacıyla üretilmiş, bir başka ifade ile insanlar için değil de arama motorları için üretilmiş bir nevi çöp içerik diyebileceğimiz türdeki içerikleri sıralamalardan ayıklamayı hedefliyor.

Panda ile bu tip içerik çiftliği (content farm) olarak adlandırılan sitelerin sıralamalarda ciddi sıralama kayıpları yaşayacakları muhakkak. Bu bağlamda daha önce anlattığımız içerik oluşturma kurallarına titizlikle dikkat etmeniz Arama motoru optimizasyonu başarınız için artık daha da kaçınılmaz duruma gelmiştir diyebiliriz.

Her yazımızda bahsettiğimiz gibi Arama motoru optimizasyonu mimarisinde özgün olun. Kullanıcı odaklı web siteleri yapmaya özen gösterin. Birçok SEO expert Google’ın algoritmasına uygun içerik üretmek için uğraşıp dururlar, ama sürdürülebilir bir durum değildir. Bunun yerine kullanıcı odaklı içerikler ve özgün olmaya tamamen özen gösteriniz.

Yapmanız gerekenler şöyledir.

  • Uzun içerikten ziyade özgün, kullanıcı odaklı ve ziyaretçilerinize hazırladığınız yazılar onları sıkmayacak doğru ve odaklı bilgiler vermeye yönelin.
  • Tüm sosyal medya hesaplarınızda aktif olmaya önem verin. Bu çok önemlidir ve işe yarıyor.
  • Bir makale yazarken kullandığınız her bir kelime yoğunluğuna çok dikkat edin. Tekrara düşmemeye özen gösterin.
  • Web sitenizin hızı önemlidir. Ama ondan da  önemlisi ise, her bir sayfanızın hızıdır. Buna dikkat edin.
  • Yazılan içerik Google’a (Arama motorlarına) değil, gelen ziyaretçiler için yazmaya özen gösterin.

Bunları yaptığınız taktirde, kısa sürede sonuç alacağınıza emin olabilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir Cevap Yazın